קונכיות פתיתים - הדור הבא של הפתיתים

הדור הבא של הפתיתים

הפתיתים, ההמצאה הישראלית הגאונית שמכינים בכל בית ושאפילו שפים עולמיים מכינים ממנה מנות גורמה, זוכה עכשיו לגיוון ושדרוג – קונכיות פתיתים שלוקחות את הפתיתים המוכרים למקומות חדשים בזכות המרקם הבשרני, הצורה המיוחדת והיכולת להשתלב במגוון גדול של מנות

אם נתקלתם לאחרונה בקונכיות הפתיתים של אסם בשיטוט בין מדפי הסופרמרקט וחשבתם שהן עוד סוג של צורה של הפתיתים המוכרים - זה הזמן להסביר. אמנם קונכיות הפתיתים זהות באופן ההכנה המהיר והנוח לפתיתים הרגילים, אך הן שונות מהם במרקם, באופי ובטעם.

קונכיות פתיתים–ההשראה מגיעה מעבר לים

הקונכיות שואבות השראה מהמאכל שנקרא מנטי. מנטי הם כיסונים מבצק דק הממולא בדרך כלל בבשר מתובל. הכיסונים נסגרים בקיפול למעין שקיק ומבושלים במים או מאודים. יש גרסאות רבות של מנטי, המשתנות לפי אזורים ומדינות שונות (כמו טורקיה, ארמניה ואפגניסטן). בחלק מהגרסאות המנטי קטן מאוד, ממש בגודל ביס, כך שהוא נראה כמו שקיקי בצק קטנים וממולאים. קונכיות הפתיתים שואבות השראה בדיוק ממנה זו – אלא שאינן ממולאות, ולכן טעמן ניטרלי, הן סופגות טעמים בקלות והן יכולות להשתלב במגוון רחב של מנות. 

הדור הבא של הפתיתים - השראה מהעולם
איך מכינים?

ההכנה הבסיסית דומה מאוד להכנה של פתיתים רגילים:

1. מטגנים את הקונכיות במעט שמן ניטרלי בסיר רגיל.

2. מוסיפים מים (מהברז או רותחים)  לפי הטבלה המופיעה בגב האריזה - חשוב לעשות זאת שכן כמות המים שונה מהכנה של הפתיתים הקלאסיים.

3. חישוב הכוסות בגב האריזה הינו לפי כוס מדידה.

4.  לאחר רתיחה מוסיפים את  התבלינים שאוהבים ומקטינים לאש קטנה.

5. מכסים את הסיר חלקית תוך כדי הבישול חשוב לערבב כדי למנוע הידבקות של הקונכיות זו לזו.

6. מבשלים 8-6 דקות עד שכל המים נספגים ומערבבים שוב.

7. ממתינים 5 דקות ומגישים.

קונכיות פתיתים - הוראות הכנה
בזכות הצורה והאפייה

הצורה המיוחדת של הקונכיות – מעין שקיק בצק מהודק ועגול, מעניקה לקונכיות הפתיתים מרקם בשרני. הבצק שמהן הן עשויות דק מאוד – וזה מה שמאפשר ליצור את הצורה העדינה ולשמור שהן לא יהיו כבדות ודחוסות מדי. כמו הפתיתים המוכרים, גם קונכיות הפתיתים נאפות בתהליך הייצור. האפייה מעניקה להן מרקם נגיס וגם שומרת על המרקם היציב שלהן ומבטיחה את זמן ההכנה הקצר והמהיר.

קונכיות פתיתים - בזכות הצורה והאפייה

קונכיות פתיתים - בזכות הצורה והאפייה
הנה כמה מתכונים מקוריים במיוחד לשימוש עם קונכיות הפתיתים

וכעת, לאחר שהכרתם את המוצר קצת יותר לעומק, קבלו הצעות לשימוש בקונכיות במגוון מתכונים ואופנים:

קונכיות פתיתים במקום פסטה

מבשלים את הקונכיות לפי ההוראות (רק עד שכל המים נספגים ולא יותר – כדי שהקונכיות יהיו ברמת אל דנטה, כמו פסטה), מסננים ומוסיפים אותן לרוטב עגבניות לפסטה פרפקטו, רוטב בולונז פרפקטו או כל רוטב פסטה אהוב אחר.

נסו את המתכון לקונכיות פתיתים בולונז שהופך את הכנת המנה הקלאסית האהובה לפשוטה, זריזה ונוחה

קונכיות פתיתים - כמו פסטה

קונכיות פתיתים במקום אורז

מבשלים את הקונכיות לפי ההוראות, משהים אותן בסיר הסגור כ-5 דקות ומגישים עם מנות בשר או ירקות.

נסו את המתכון לקונכיות פתיתים בנוסח אסייתי שמעניק להן את טעם האוממי העמוק

 

קונכיות פתיתים בתבשיל

מטגנים מרכיבי טעם בסיסיים כמו בצל, שום וצ'ילי, מוסיפים ירקות, קונכיות פתיתים, תיבול ומים ומבשלים בסיר סגור עד שהמים נספגים והתבשיל העשיר מוכן.

נסו את המתכון של השף אבי ביטון לתבשיל עוף וקנכיות פתיתים ברוטב עגבניות שמתאים לכל המשפחה

קונכיות פתיתים בתבשיל

קונכיות פתיתים במרק

שפצלה (בגרמנית) או נוקדלי (בהונגרית) הן בצקניות שנהוג להגיש במרק או כמנה בפני עצמה. אפשר להחליף את השפצלה במתכונים שונים בקונכיות הפתיתים המבושלות – נסו להוסיף אותן למרק גולש או למרק אפונה, להקפיץ אותן במעט שמן עם שום, בצל וקוביות נקניק איכותי או להוסיף אותן לרוטב שמנת עשיר.

Have you liked the article?

Average: 0

Similar article recipes בישולים אקספרס

close Oops! It seems you are not logged in Oops! It seems you are not logged in to Bishulim site. To save a recipe, you must login or register. To Registration Already a user?
ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס
ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס

ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס

6.89503
Average: 3.5 (181)
15 منتجات
سهل
50 دقيقة