מסעדה אסייתית בבית

מסעדה אסייתית בנעלי בית

מתגעגעים למנות מהמסעדה האסייתית האהובה עליכם? נצלו את המצב והכינו ארוחה אסייתית כמו במסעדה - בבית! הפכו את האתגר לפעילות משפחתית והכינו ביחד כמה מנות שכולם אוהבים. הוסיפו לארוחה משחק ידע קליל (שהכנו לכם), ערכו את השולחן בפלייסטים מעוצבים (שצירפנו) והוסיפו קישוטים וקינוח שיהפכו את הארוחה הזו לחוויה שלא תשכחו.
| צילום: בבושקה הפקות

כדי לרענן קצת את השגרה המשפחתית שנכפתה על כולנו, וכדי להכניס טעמים קצת שונים לארסנל המנות היומי, הכנו בשבילכם ערכה שלמה לארוחה אסייתית משפחתית. בערכה יש שלל תפקידים ועיסוקים לכל בני הבית שיוכלו לקחת חלק בהכנות, וכך תוכל ההכנה להפוך לפעילות משפחתית מהנה ומגבשת. תוכלו לבחור גם  רק מנה אחת מתוך התפריט המוצע לארוחה זריזה, או לאמץ את אחת ההצעות הנלוות, שיספקו תעסוקה ועניין לילדים.

הכנות מקדימות
  • הציעו לילדים (גם אתם מוזמנים!) ליצור דמויות אוריגמי שיקשטו את שולחן האוכל. יש ביוטיוב עשרות סרטוני הסבר ורעיונות במגוון רמות קושי. כדאי להצטייד בדפי אורגימי ריבועיים שמיועדים לקיפול, אך גם דפי ציור לבנים פשוטים יוכלו להתאים אם תגזרו אותם לריבועים סימטריים.
  • צירפנו לכם גם ערכת קלפי טריוויה אסיה – כדי שתוכלו להפוך את שולחן האוכל לזירת משחק מהנה, מלמדת ומגבשת. שמרו את קבצי הקלפים במחשב, הדפיסו אותם והניחו על שולחן האוכל. תוכלו לשחק במשחק לפני הארוחה או אחריה. לחצו והדפיסו את ערכת קלפי הטריוויה >>
  • רוצים להוסיף לארוחה אווירה נעימה וטאץ' של מסעדה? הכינו מראש תה יסמין בקומקום תה ייעודי והניחו אותו על השולחן. התה ילווה את הארוחה, יוסיף ניחוח נעים ויתרום גם מסגולותיו התזונתיות הרבות, ביניהן חיזוק מערכת החיסון.
מתחילים: נוסטלגיה מעודכנת

כמעט לכל אחד יש זיכרון של אגרול זהוב ושמנמן ממסעדה אסייתית אהובה מימים עברו. בגרסה שלנו האגרול אפוי וממולא בירקות שהוקפצו עם חזה עוף וטובלו ברוטב אסייתי שמעניק את עושר הטעמים למנה. האגרולים ייצאו פריכים גם בלי הטיגון העמוק בשמן. יותר בריאות, פחות ריחות ופחות לכלוך, והרי לכם מנה זריזה שאפשר לאמץ גם לארוחת ערב ביתית.

**זכרו רק להפשיר את בצק הפילו במקרר מראש. את הרוטב החמוץ-מתוק המסורתי החלפנו ברוטב סויה, אך אפשר לאמץ גם רטבים אחרים, כמו רוטב צ'ילי מתוק.

לחצו למתכון לאגרול אפוי, עשיר בירקות שמכינים בקלי קלות >>

אגרול אפוי עשיר בירקות בקלי קלות

אגרול קריספי, אפוי שמכינים מהר
מנות עיקריות: בשר, דג או צמחוני

אפשר לאמץ את שלוש ההצעות לארוחה מגוונת ועשירה, ואפשר לבחור אחת או שתיים לפי ההעדפות של בני הבית וחומרי הגלם הזמינים.

סלמון אפוי בניחוח אסייתי – עיקר ההשקעה במנה הזו הוא הקנייה של נתחי פילה הסלמון, אך היום יש ברוב הסופרמרקטים דגים טריים, כך שאפשר להזמינם גם במשלוח. מכינים מרינדה מתובלת, משרים בה את הנתחים כשעה, שולחים לתנור לכ-20 דקות ויש לכם מנה מרשימה, בריאה ומלאת טעם, שמוסיפה את הטאץ' המסעדתי לשולחן הביתי.

לחצו למתכון לדג סלמון צלוי ועסיסי בניחוחות אסייתים >>

סלמון אסייתי צלוי ועסיסי

סלמון עסיסי במרינדה אסייתית. צילום: שרית גופן

מוקפץ ירקות קלאסי – מנה צמחונית מנצחת שמתאימה לכל ארוחה ולכל גיל, ותהווה יופי של תוספת לארוחה האסייתית שלכם. מה שהכי חשוב כאן הוא טריות הירקות – ירקות שהתחילו להתעייף ולהתרכך יקלקלו את פריכות המנה. הקפצה זריזה תשמור על מרקם הירקות פריך ועסיסי, הרוטב האסייתי יעניק את מנעד הטעמים האסייתיים הנדרש והנודלס יוסיפו את נפח הפחמימות.

פאד קפאו – מנה תאילנדית נפוצה, שמוגשת כמעט בכל המסעדות האסייתיות, והיא קלה מאוד להכנה בבית, ואף זכתה בבתים רבים לכינוי "בולונז תאילנדי". בניגוד לבולונז האיטלקי, הבישול פה קצר מאוד וכולל רק את צריבת הבשר ותיבולו, בישול האטריות (שאפשר להחליף גם באורז לבן) והכנת ביצת עין שמונחת על המנה – מומלץ להשאיר את החלמון של ביצת העין רך כדי לערבב אותו עם הבשר המתובל והאטריות.

לחצו למתכון לפאד קפאו מתובל על מצע נודלס >>

פאד קפאו

פאד קפאו - מנה תאילנדית נפוצה
אחרונה חביבה

המטבח האסייתי לא נודע בקינוחים רבים ומפתים, ולכן תוכלו לאמץ לסיום הארוחה כל קינוח אהוב שאתם רגילים להכין בבית, אבל - תוכלו גם לאמץ קינוח אסייתי שנפוץ במסעדות אסייתיות רבות – והוא פשוט, קליל, בעל מראה וטעם אקזוטיים וגם טעים מאוד (והוא גם פרווה).

פניני טפיוקה עם קרם קוקוס

ההכנה פשוטה: מרתיחים בסיר 3 כפות פניני טפיוקה קטנות עם 300 מ"ל (¼1 כוסות) מים ו-1/2 כוס סוכר (או פחות, לפי העדפה). מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם חלק וצמיגי (אך לא נוקשה). מצננים מעט את התערובת, יוצקים לסיר 200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס ומערבבים. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים כלי עם קוביות של מגוון פירות, לפי ההעדפה, הזמינות והעונה: בננות, תותים, מנגו או אננס. יוצקים כמה כפות מהטפיוקה לצלוחיות הגשה ומניחים מעל את קוביות הפירות.

פניני טפיוקה עם קרם קוקוס ופירות

 

לחצו לעוד מתכונים אסייתים מקפיצים >>

Have you liked the article?

Average: 1.5 (12)