קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל של גל קספרס ממאסטר שף
(0)
90 דקות
קל
מתכונאי/ת: גל קספרס
מיכל אנסקי התלהבה רצח מהקרקר המרוקאי של גל, שלמרבה ההפתעה והמקוריות מבוסס בכלל על פתי בר. הכבד הקצוץ וריבת הבצל הם רק בונוס (בונוס טעים למות, אבל בונוס).
הקרקר: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים לרינגים ומהדקים לשכבה של 1 ס"מ. אופים כ-25 דקות.
שלב 3
0 דקות
הכבדים: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון.
שלב 4
0 דקות
באותה מחבת מטגנים את הכבדים עד שהם מוכנים אך לא יבשים. מוסיפים את הכבדים למעבד המזון יחד עם הביצה הקשה, הסילאן ומלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים הכל בפולסים עדינים עד שנוצרת תערובת לא אחידה מדי.
שלב 5
0 דקות
ריבת הבצל: חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים בסיר על אש נמוכה עד שיוצאים מהם הנוזלים. מוסיפים את הסוכר ונותנים להם להתקרמל.
שלב 6
0 דקות
כשהבצלים הופכים לריבה מוסיפים את הבלסמי ומעט מים במידת הצורך. מורידים מהאש.
שלב 7
0 דקות
הרכבת המנה: מסדרים על הקלתית, בתוך הרינג, שכבה מתערובת הכבדים ומעל שכבה מהריבה.
שלב 1
מתוך
7
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 2
מתוך
7
הקרקר: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים לרינגים ומהדקים לשכבה של 1 ס"מ. אופים כ-25 דקות.
שלב 3
מתוך
7
הכבדים: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון.
שלב 4
מתוך
7
באותה מחבת מטגנים את הכבדים עד שהם מוכנים אך לא יבשים. מוסיפים את הכבדים למעבד המזון יחד עם הביצה הקשה, הסילאן ומלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים הכל בפולסים עדינים עד שנוצרת תערובת לא אחידה מדי.
שלב 5
מתוך
7
ריבת הבצל: חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים בסיר על אש נמוכה עד שיוצאים מהם הנוזלים. מוסיפים את הסוכר ונותנים להם להתקרמל.
שלב 6
מתוך
7
כשהבצלים הופכים לריבה מוסיפים את הבלסמי ומעט מים במידת הצורך. מורידים מהאש.
שלב 7
מתוך
7
הרכבת המנה: מסדרים על הקלתית, בתוך הרינג, שכבה מתערובת הכבדים ומעל שכבה מהריבה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0