לחצת על קישור של צד שלישי ואתה עומד לעזוב את דף האינטרנט bishulim.il. אנא שים לב שאין לנו שליטה על פלטפורמות צד שלישי אלה ואיננו תומכים או מקבלים כל אחריות או חבות לגביהן, לרבות התוכן שלהן או הפונקציות שלהן. לכן, האינטראקציה שלך עם פלטפורמות אלה היא על אחריותך בלבד. איננו מקבלים אחריות על פלטפורמות צד שלישי אלה ועל התנאים וההגבלות שלהן. מידע נוסף בתנאי השימוש שלנו כאן
אפשר סרטונים
עוגת שיש מפרג ושוקולד
(8)
80 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיקי שמו
עוגת השיש שאהובה בכל בית בישראל עם תוספת של פרג שמשתלב נהדר עם השוקולד ויוצר טעם ומרקם משגעים
להכנת גנאש השוקולד - מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל או מרתיחים בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושומרים בטמפרטורת החדר עד השימוש.
שלב 2
1 דקות
להכנת העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
שלב 3
5 דקות
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל ומערבלים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
שלב 4
5 דקות
מערבבים קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, פרג טחון, מלח וקליפת לימון ומוסיפים לתערובת לסירוגין תוך כדי ערבול עם השמנת החמוצה רק עד לקבלת בלילה אחידה. היא תהיה נוזלית יחסית וזה בסדר.
שלב 5
5 דקות
יוצקים את הבלילה לתבניות. יוצקים מעל את הגנאש ובעזרת תנועות מעגליות של מזלג (מעלה-מטה) יוצרים את דוגמת השיש.
*ניתן להתשתמש בתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
שלב 6
60 דקות
אופים כ-60 דקות עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל- 50 דקות
שלב 7
1 דקות
מאחסנים בכלי אטום במקום קריר ויבש עד 5 ימים.
שלב 1
מתוך
7
להכנת גנאש השוקולד - מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל או מרתיחים בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושומרים בטמפרטורת החדר עד השימוש.
שלב 2
מתוך
7
להכנת העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
שלב 3
מתוך
7
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל ומערבלים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
שלב 4
מתוך
7
מערבבים קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, פרג טחון, מלח וקליפת לימון ומוסיפים לתערובת לסירוגין תוך כדי ערבול עם השמנת החמוצה רק עד לקבלת בלילה אחידה. היא תהיה נוזלית יחסית וזה בסדר.
שלב 5
מתוך
7
יוצקים את הבלילה לתבניות. יוצקים מעל את הגנאש ובעזרת תנועות מעגליות של מזלג (מעלה-מטה) יוצרים את דוגמת השיש.
*ניתן להתשתמש בתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
שלב 6
מתוך
7
אופים כ-60 דקות עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל- 50 דקות
שלב 7
מתוך
7
מאחסנים בכלי אטום במקום קריר ויבש עד 5 ימים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות
10
ח
חנה לובצקי
בכמה קמח מדובר. רשום 230 גרם ואחר כך 350 גרם. תודה
ח
חיה
50 גרם שמנת להקצפה זה כוס פחות רבע כף?? נראה לי טעות. אודה על הבהרה
ס
סאנדי אלקיים
מאוד, עוגה טעימה, שקצרה הרבה מחמאות, תודה רבה
י
יוסינאמן
לא הבנתי אתם כותבים 230 גר קמח ובצד 350 גר קמח תופח מה הנכון ?
א
אורה שי
מדוע לא ניתן להוריד PDF?
ע
עליזה
רוצה להפוך לפרווה מה מחליף את השמנת החמוצה תודה
א
איתן
יש טעות...5 ביצים ???
ס
סלובו סוטלנה
מה גודל התבנית? במתכון מדור על תבניות ברבים.
ש
שירלי
העוגה טעימה אבל הפרג יוצא קשה וגרגרי מדי, לדעתי צריך לבשל מעט את הפרג לפני
הערות 10