- זמן בישולים
- User account
- רויטל אמיר
רויטל אמיר
למדתי קונדיטוריה בתדמור לפני הרבה שנים ואחר כך עבדתי בקונדיטוריות, קייטרינג וחלק מהזמן כעצמאית. כשנולדו לי התאומים עסקתי בגידולם ופתחתי את הבלוג "המערוך המקפץ" שהתחיל כמקום לשמירת המתכונים שלי ובמהלך השנים התפתח וצמח יחד איתי לפיתוח מתכונים חדשים וקהל עוקבים נפלא.
מתי, איך וממי למדת לבשל?
למדתי לאפות מאימא שלי. כבר בכיתה ד' חרשתי על הספר "ילדים מבשלים", בעיקר על קינוחים ומנות אחרונות.
מה סגנון הבישול שלך?
אופה בגובה העיניים. משתמשת בחומרי גלם זמינים ומשתדלת כמה שיוצר ליצור מתכונים ידידותיים וכיפיים להכנה.
בישול בשבילי הוא ...
אפייה היא דרך ליצור ולבטא את עצמי.
אם לא הייתי מבשלת הייתי...
מורה לספרות.
איזה תבלין היית מוסיפה לחיים שלך?
קינמון, משתלב עם מתוק ומלוח בדיוק כמו החיים עצמם, קצת שמח, קצת עצוב.
באיזה מאכל בחיים לא תיגעי?
לשון בקר וקורקבני עוף.
מה ארוחת הצהריים המועדפת עלייך?
סלט טרי ופשטידה.
את מי היית מזמינה לארוחת ערב אצלך בבית?
את הסופרת איריס אליה כהן שהספרים שלה השפיעו עלי מאוד.
כשאהיה גדולה אהיה כמו...
פייר ארמה.
מה המתכון הכי אהוב שלך?
מגולגלות תמרים אגוזים.
סיטואציית בישול שבחיים לא תשכח/י
כשהבן שלי היה בן שלוש בישלתי פתיתים לארוחת ערב ותוך כדי ערבוב הפתיתים בסיר שמעתי חבטה גדולה. רצתי אליו וגיליתי שהוא החליק על צעצוע בסלון ולא היה מסוגל לזוז. לקחנו אותו לבית חולים והוא היה מאושפז שבועיים עם שבר במפרק הירך.
שאלון מהיר
קראנץ' – רך
מתוק – מלוח
חלב – בשר
בידיים – מנומס
מישלן – רחוב
בבית – בחוץ
חלב – מריר
פסטה – פתיתים
בירה – יין
מלפפון במלח – חומץ
לחם אחיד – מלא
ארוחה בחמש דקות
ירקות חתוכים עם גבינה בולגרית